Obiteljska pustolovna komedija, Slovenija, Hrvatska, 85′, 2022, red. Slobodan Maksimović, Gaj Črnič, Kaja Podreberšek, Ajda Smrekar

Erik, čiji je nadimak Kapa, zbog problematičnih roditelja živi u Dječjem domu. Njegova je jedina želja da za ovaj Božić može otići kući k svojim roditeljima. Međutim, provodi ga s nepoznatom imućnom obitelji i djevojčicom Lucijom koja za Božić želi sestricu i psića. Usred Badnje noći, Erik i Lucija pomisle da su u doma vidjeli Djeda Božićnjaka, no to je ustvari maskirani lopov. Puna nade, djeca se skriju u njegov auto, nesvjesni da je upravo započela njihova nevjerojatna pustolovina.

Film se prikazuje u programu Europa u kinu koji se održava u organizaciji Kulturnog kluba uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske održat će se filmski program ususret danu Europe, koji se tradicionalno obilježava 9. svibnja na obljetnicu Schumanove deklaracije. U svom govoru u Parizu 1950. tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske – Robert Schuman, predložio je novu vrstu političke suradnje za Europu, koja bi onemogućila ratove između europskih naroda. Schumanov prijedlog smatra se početkom današnje Europske unije. Države osnivačice bile su Francuska, Zapadna Njemačka, Italija, Nizozemska, Belgija i Luksemburg. Vijeće Europske unije u Milanu 1985. godine donijelo je odluku kojom se 9. svibnja i službeno obilježava kao Dan Europe.

Program Europa u kinu moguće je pratiti na web-stranicama www.europaukinu.euwww.kinometropolis.eu te na facebook-stranicama www.facebook.com/europaukinu.eu i www.facebook.com/KinoMetropolis. Ulaz na projekcije je slobodan, a preporučuje se da posjetitelji dođu na vrijeme kako bi zauzeli mjesta u dvorani Kina Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.