(Rumba la vie), hrvatska premijera, komedija, Francuska, Belgija, 102′, 2022, red. Franck Dubosc, gl. Franck Dubosc, Louna Espinosa, Jean-Pierre Darroussin, Marie-Philomène Nga…

Toni je pedesetogodišnji vozač školskog autobusa na selu koji je usamljenik i živi povučeno. Uznemiren srčanim udarom, odlučuje suočiti se sa svojom prošlošću i stupi u kontakt sa Marijom, kćerkom koju nikada nije poznavao, tako što će se upisati u školu plesa koju ona vodi. Ali… ne možete improvizovati rumbu! U svojim kaubojskim čizmama i traper-jakni, Toni će se morati pomuči i potrudi kako bi se približio svojoj kćerki, i za to vrijeme će bolje upoznati sebe, ali i otvoriti se prema drugima.

Film se premijerno u Hrvatskoj prikazuje online, u programu Europa u kinu koji se održava u organizaciji Kulturnog kluba uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske na Dan Europe, koji se tradicionalno obilježava 9. svibnja. Film će se moći pogledati putem online-streama u utorak, 9. svibnja od 18:30 do 00:00 sati, a pristupni podaci bit će objavljeni na web-stranici događaja www.europaukinu.eu i na Facebook-stranici Europaukinu.eu.

Unesite password: RUMBAMSU